fredag 12. august 2011

Sjampinjong i urtesmør


Da er ferien straks til veis ende både på bloggen og i heimen her. Sommerværet har nærmest uteblitt fullstendig her hos oss, men med grill og utestue under tak har vi fått grillet likevel. Ingenting er mer sommer for meg en grilling. Idag vil jeg dele en oppskrift på deilig grilltilbehør for de som vil ha kjøtt eller fisk å spise, for de som står over animalske produkter kan dette fint være hovedretten!

Imorgen er det meldt sol over hele landet leste jeg, da anbefaler jeg å nyte siste helg før skolene begynner på igjen med en skikkelig grillsammenkomst og selvsagt skal dere imponere familie og venner med litt ekstra tilbehør ;)

Retten er også fin som en del av et bord med småretter/tapas og kan fint lages inne i ovnen også.

Sjampinjong i urtesmør

Du trenger;
8 store sjampingnon
150 gr smør (jeg brukte meierismør)
15 gr urter (timian og estragon)
1 rød chili
1 klype maldon salt
1 ts paprika pulver
1/2 lime (saften)

Slik gjør du;
Ta stilken av soppen og legg de utover i en ildfastform.
Ha urter, smør, chili, limesaft og krydder i en beholder for stavmikser og kjør til det er godt hakket og blandet.

Legg en god klatt av smøret i hver sjampingnon og ha de på grillen i ca 10 min i ildfastform
eller i ovnen på grillelement i ca.6 min

Enkelt, fort og godt:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild