lørdag 13. august 2011

Maki med teryakimarinert kylling


Det er ikke slik at man skal ekskludere alle de som ikke liker rå fisk når man lager sushi. Der er mange gode alternativ også til de som vil ha sushi men ikke noe rått. Vi har ofte laget helt vegetarisk sushi, men også med vanlige kokte reker, crabsticks, omelett og nå også altså marinert woket kylling. Og sammen med vårløk og philadelphia kremost med gressløk, tror jeg at jeg har funnet en ny favoritt i sushihimmelen!

Jeg har tidligere skrevet ett langt og innholdsrikt innlegg om sushi med gode instruksjoner om hva du trenger og ikke minst hvordan koke en perfekt sushiris. Jeg anbefaler at du leser inlegget om du ikke har laget sushi før:)

Maki med teryakimarinert kylling

Du trenger;
1 kyllingfilet
teryaki marinade
ulike grønnsaker (gulrot, vårløk, avocado f.eks.)
philadelhiaost (vi brukte med smak av gressløk, men dette er smak og behag)
sushiris
noriark

Slik gjør du;
Skjær kyllingfileten i avlange stykker og legg den i marinade.
Kok og avkjøl sushiris som anvist på pakken (for gode tips se her).
Strimle de grønnsakene du vil bruke og legg klart på ett fat.
Stek kyllingen akkurat så den er gjennomstekt og legg til avkjøling.
Nå kan det være veldig greit å ha en bambusmatte til rullingen, men vi gjorde det også uten matte og det gikk helt greit.

Legg ett noriark på bambusmatten(mannen min liker å dele arkene i to for å få smalere ruller og mindre biter), press utover ris til det dekker nesten hele arket la det være igjen en liten stripe som du trenger til å lime sammen noriakret med når du har rullet ferdig.
Legg på/smør utover ett lag med philadelphiaost og legg kylling og grønnsaker i en stripe utover. Begynn så å rull sammen, pass på at du ruller stramt og godt. Dypp kniven i litt vann og skjær den ferdige rullen i passelige biter.

Enjoy!
1 kommentar:

  1. Har aldri lagd sushi, kanskje det er på tide å prøve snart. Ha ei fin helg:-)

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild