tirsdag 23. august 2011

Linse- og kikertsalat


Hektiske dager med skolestart, foreldremøter og halvtårsplaner som skal skrives, men vi spiser da mat også, bloggen bærer bare ikke preg av det så ofte for tiden :)
Jeg fikk spørsmål fra en vennine om hva matbudsjettet vårt ligger på...
Akkurat passe for oss svarte jeg :D 
Kanskje ikke alltid.

 Jeg har en lei tendens til å ha mange ideer i hodet samtidig når jeg er på butikken og jeg er glad i å prøve ut for meg "nye ting". Dette kan føre til at noe innimellom må kastes fordi jeg har glemt den gode ideen fra butikken, jeg handlet inn for mye av ingrediensene fordi jeg ikke ante hvilke mengder jeg trengte eller att inspirasjonen rett og slett glapp taket idet jeg skulle tilberede maten og endte opp med noe jeg hvertfall visste ungene ville spise.
Noen som kjenner seg igjen?
Jeg har akkurat tatt ett raid i kjøkkenskapet med "hermetikk og tørrvarer" og der fant jeg både linser og kikerter som jeg har tenkt lenge jeg skulle lære meg å tilberede og bruke i retter. Litt sånn Ingvild bruker ting hun ikke vanligvis bruker.
Av og til glimter jeg til og det gjorde jeg her om dagen, da ble det salat av rester fra her og der, og det ble virkelig  kjempegodt og ikke minst var det sunt!

Linse- og kikertsalat

Du trenger;
1 pk røde linser (jeg brukte den som er klar til bruk)
1 pk kikerter (jeg brukte den som er klar til bruk)
1 bunt vårløk
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
1/2 dl olivenolje (jeg bruker en nydelig god en fra Oliviers)
1/2 dl balsamico (også fra Oliviers)
salt og pepper

(jeg glemte å putte i den posen med sukkererter, men den skal jeg huske neste gang altså)

Slik gjør du;
Hakk grønnsakene i passende biter. Skyll linser og kikerter i litt rennende vann og la det renne av. Bland olje og balsamico med salt og pepper.
Bland alt i en bolle og hell over dressingen.

Jeg serverte salaten til helstekt kylling og restene forsvant til lunsj dagen etter.

3 kommentarer:

  1. Egentlig hadde jeg bare tenkt til å kommentere den utrolig flotte oppskriten. Linser og bønner bruker jeg alt for lite (selv om jeg kjøper inn en hel del i tørr form og glemmer så å legge dem i vann til jeg får bruk for dem).

    Jeg har funnet ut at så lenge man i alle fall er en liten husholdning så er det ofte mer lønnsomt å handle nærmest daglig. I alle fall ting som går ut på dato eller fort bli dårlig som grønnsaker og melk. Ellers kjøper jeg bare inn en masse ting som ender opp i søppelkassen, og da hjelper det ikke om det så var på tilbud.

    I tillegg kjøper jeg ofte ost og kjøtt i utlandet og jeg handler på lagersalg hos grossister som importerer kvalitetsvarer når jeg har anledning.

    Tror jeg ender opp med en fornuftig regning på mat til slutt - selv om det nok er litt mer luksuriøst enn da mine foreldre var unge!

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild