fredag 3. juni 2011

Grillspyd -lag maten din sjøl!


Grillspyd -lag maten din sjøl

De mest vellykkede festene er der du kan hygge deg mest mulig sammen med gjestene dine gjennom kvelden. Her er mine beste mattips for en slik grillfest. Jeg har gjennomført grillspyd-stuntet i bursdag, på blåtur og i vennelag -ALLTID like vellykket!

Sett mat utover ett bord, kjøtt, fisk og grønnsaker, gi hver gjest en engangshanske og la gjestene lage sine egne spyd og grille sin egen mat. Alle får noe de liker og vil ha og du har dekt inn alle de matglade, vegeterianerene, de som spiser fisk, de som ikke spiser fisk og til og med de som må passe linjene.

Jaggu er det sosialt både rundt bordet og grillen. Ett kjempetriks om du vil ha småpratingen igang på festen.

Det gode humøret kommer virkelig når du begynner å dele ut engangshansker til gjestene, det er rart hvor mye moro man kan ha med plastikkhanske i matkø skal jeg si dere, og noe nærmere innpå enn det kommer jeg ikke på den saken, bare prøv så finner dere ut av det ;)

Vi pleier å servere noe for enhver smak, og har alltid rødt og hvitt kjøtt og fisk/ skalldyr og ulike grønnsaker, det er kun fantasien som setter begrensningene.
Denne gangen serverte vi indrefilet av storfe, kyllingfilet og torskekjaker. Torskekjaker er nok kanskje ikke det enkleste å skaffe, men får du tak i, er det virkelig verdt det. Andre alternativer kan være breiflabb, steinbit, store reker og kamskjell.

Jeg er veldig glad i Cemo sine krydderblandinger og er storforbruker spesielt i grillsesongen.

Slik gjorde jeg det;

Rødt kjøtt;

Skjær kjøttet i terninger på ca 1*1 cm.
Bland kjøttet med en halv boks marinadekrydder og olje til det dekker kjøttet.
Bland det godt sammen med hendene og la det stå til det skal grilles.

Hvitt kjøtt;

Her laget jeg en marinade med sennep, balsamico og honning.

Skjær kjøttet i terninger på ca 1*1 cm.
Lag marinade slik;
(passer til 1-2 kg kyllingfilet)
3,5 dl olje (jeg brukte raps)
4 ss flytende honning (jeg brukte akasiehonning)
8 ss balsamicoeddik (jeg brukte fra Oliviers & co)
1 ss dijon sennep
1 ss grov sennep
Salt og pepper
Visp det godt sammen og bland kjøttet godt inn i marinaden.
God, frisk marinade til fisk har jeg lagt inn her i tillegg blandet jeg i 1 god spiseskje med Cemo sitt fiskekrydder.

Forslag til grønnsaker er

Server med ett utvalg ulike poteter, godt brød og stor deilig grønn salat.

Da er festen godt igang og dere kan nyte den sammen med gjestene :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild