tirsdag 19. april 2011

Spelt "no knead bread" med oliven og tomat


Vi fortsetter seiersrekken med deilig brødbakst, eller bakst kan det vel knapt nok kalles egentlig. Det blandes sammen i en bolle i løpet av 30 sekunder, settes til heving i minst 4 timer, brettes sammen, heves i 30 minutter til og tilslutt 45 minutter i en gryte i ovnen.

Dette brødet er egentlig ett restebrød, jeg hadde noen cherrytomater jeg måtte bruke, en halv boks med oliven med chili i og en halv boks med chilier fylt med krydderost. Jeg hakket det hele opp og tilsatte det i brøddeigen jeg laget. Resultatet ble ett smakfullt brød som passet utmerket til suppe, tapasbordet, til ost. Egentlig til det meste.


Spelt "no knead bread" med oliven og tomat

Du trenger;
500 gr spelt
7 gr. gjær (jeg brukte tørrgjær blå type)
1 1/2 ts salt
4 dl vann (litt i underkant av 4 dl brukte jeg)
250 gr. oliven/tomater/soltørket tomater/chili (det du har og vil forsøke med)

Slik gjør du;
(For bilder på fremgangsmåte se innlegg HER )
Bland det tørre kjapt sammen i en bolle og hell i vannet (fingervarmt).
Bland inn vannet kjapt i deigen med en sleiv.
Ha over plastikkfolie og sett til heving i min.4 timer.
Ta ett bakepapir og sprinkle litt olje over.
Hell deigen på bakepapiret og brett deigen over hverandre to ganger, snu den 90 grader og gjenta brette prosessen.
La deigen heve med plastikkfolie over i 30 minutt.
Sett ovnen på 230 grader og sett inn en jerngryte(eller en keramikkform med lokk) med lokk på nederste rille samtidig.
Etter 30 min. tar du jerngryten ut av ovnen.
Hvelv deigen ned i gryten med brettesiden opp, ta på lokk og sett gryten tilbake i ovnen i 30 minutter.
Etter 30 minutter tar du av lokket og steker brødet i 15-30 minutt uten lokk (i min ovn betyr det 15 min, så følg med!!)
Hvelv brødet ut av gryten og la det avkjøle på rist.


1 kommentar:

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild