onsdag 13. april 2011

Bistecca alla Fiorentina

Matminne fra Toscana

Jeg satt å så gjennom endel bilder idag og kom over bildene fra bryllupsreisen vår i Toscana ifjor.
Det nærmer seg jo ferietid igjen, og her kommer ett mattips om du skal til Toscana i sommer:)
Vi reiste litt rundt i Toscana, men fikk med oss en spesialitet to kvelder i forskjellige byer, bistecca alla fiorentina.
Ett realt stykke kjøtt som dere kan se:)

For å kunne kalles en Bistecca alla Fiorentina må den være fra en spesiell sort storfe, Chianina. Dette er storfe fra Toscana (klikk på linken for mer info).
Når du kommer til en restaurant og vil bestille florentinstek, så vil de komme å vise deg steken for godkjenning  før de tilbereder den.
Florentinsteken skal orginalt grilles over trekull. Det skal visstnok være så varmt at du ikke skal klare å holde hånden din over grillen i mer enn 4 sekunder før du må ta den bort for ikke å bli brent.

 På den ene restauranten vi spiste på, ble vi fortalt at den grilles 2 minutter på hver side, Da får du en godt grillet utside og en innside som er meget rå. At den var så rå gjorde ingenting da kjøttet var så mørt at det kunne spises med skje, likevel ba vi om at den ble grillet litt til da vi skar i den. Mannen kunne nok ha spist den, det var jeg som feiget ut ett lite øyblikk.

Vi trodde vel ikke vi skulle klare å spise opp en stek på 1,2-1,5kg helt uten hjelp, men det gjorde vi altså to ganger. Begge gangene med en liten salat til tilbehør, noe mer klarte vi ikke.
Ett fantastisk måltid du ikke må gå glipp av i Toscana.

Akkurat nå drømmer jeg meg tilbake til late dager i Toscana med god mat og god vin.


7 kommentarer:

 1. Nå ble jeg sulten gitt. Det er ingenting som et mørt og perfekt stekt stykke oksekjøtt. :-)

  SvarSlett
 2. Ser veldigt gott ut må eg si...

  SvarSlett
 3. Ah... Toscana! Jeg sier meg enig, bistecca alla Fiorentina har en særegen smak og er saftig som f! Men du burde prøve den "rå" slik du beskriver, i nesten carpacciotynne skiver, fantastisk!

  SvarSlett
 4. Werner; fantastisk, vi prøvde den stekt 2 minutter på hver side ene gangen, helt fantastisk mørt og smakfullt. Det smeltet jo regelrett på tungen.

  Andre gangen (annen restaurant, annen by) ba vi om at de stekte det litt mer noe som ikke var noe problem. (det var kanskje ikke like godt mørnet?) Vi ble tilslutt strålene fornøyd den gangen også.

  Toscana er virkelig en plass for gode matopplevelser, men der var ikke bare bra der heller;)

  SvarSlett
 5. Jeg blir ikke vegetarianer med det første! Dette så utrolig godt ut!

  SvarSlett
 6. Det så veldig godt ut!!!

  Mvh
  Bjørnar Waage
  http://matlidenskap.blogspot.com

  SvarSlett
 7. Mmm!! Så godt. Var i Toscana i Juni og kjøpte noen skiver filetto (indrefilet) di chianina og grillet den selv...så mørt, så godt!! og jeg er egentlig ikke så glad i kjøtt :) :)

  SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild