fredag 11. mars 2011

Barnas favoritt quesedillas


Herlig måltider med barna er en fantastisk opplevelse. Når de i tillegg tør smake på noe de egentlig ikke tror de liker er enda bedre, spesielt når de spør om mer etter smaksprøven. Texmex er ofte en vinner rundt om i de norske hjem. Det har det ikke vært her før nå i det siste. Og vi setter ett kryss i taket hver gang barna utvider repetoaret sitt med nye smaker eller matretter. Det å få barn som "ikke liker" er til tider en utfordring. Vi har en av hver som i disse dager har skiftet side, den som før smakte på alt uttalte her en dag ved middagsbordet at han ikke likte så mye lenger, den andre som aldri har likt noe særlig har besttemt seg for at det ikke er farlig å prøve lenger. Her i huset blir ingen tvunget til å spise noe de ikke liker, men de får ikke lov å si at de ikke liker før de har smakt. Neste gang det samme blir servert, må de smake igjen.
Smaksløker utvikler seg stadig og det kan være at det de ikke likte sist de prøvde nå faktisk smaker godt.

Quesadillas var en slik rett. "Nei jeg vil ikke ha, jeg liker ikke!!"
Nå er den på vei inn i repetoaret til begge barna, og det liker vi. For ingenting er som en kveld med kos rundt matbordet, gode samtaler, smil og latter.

Jeg tror at det at vi gikk over til å bruke hjemmelaget tacokrydder er en av årsakene til at barna nå liker texmex mat. Jeg bruker ingen eksakt oppskrift på tacokrydder, men krydder som må med er; salt, cumin, koriander, chilipulver, hvitløkspulver, paprikapulver, løkpulver og pepper. Når man krydrer selv kan man styre selv hvor sterkt en vil ha det, vi pleier ikke ha det så veldig sterkt.

Hva vi har i quesadillasene varierer også, men barnas favoritt er "enkle" med rød salsa, ost, kjøttdeig og mais. Til serverer vi Fyrrig salsa, Guacemole og mango- ananas salsa. Ikke alt hver gang, men noe av det alltid.

Quesedillas

Du trenger;
Tortilla lefser
Kjøttdeig
1 boks mais
krydder til taco f.eks;salt, cumin, koriander, chilipulver, hvitløkspulver, paprikapulver, løkpulver og pepper
salsa
ost, raspet

Slik gjør du;
Stek kjøttdeig og krydre etter smak og behag.

Smør salsa på lefsene, strø over ost, kjøttdeig og mais og gjerne litt mer ost, legg en ny lefse over.

Stek i tørr stekepanne på middels varme til osten inni smelter ( par minutter på hver side).

 Snu heller flere ganger så lefsene ikke blir brent.

Del lefsene som en pizza og server med rømme, ulike salsaer og guacemole.

2 kommentarer:

  1. Takk for de koselige kommentarene du legger igjen hos meg. Åh., ja scampiene smakte kjempegodt. Lagde grytebrød, mangosalat og en vanlig salat til. Nydelig ...
    Synes du har masse forskjellig godt på bloggen din, er stadig innom og titter.
    Ønsker deg en god helg. Nå har jeg vinterferie - jippi..

    SvarSlett
  2. Dette såg kjempegodt ut. Jeg skal prøve en dag. Vibecke

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild