fredag 10. september 2010

Mojito)


 
Sommeren er virkelig på hell og høsten veldig i anmarsj.
Jeg føler at jeg vil bruke opp mest mulig av urtehagen min før den går i dvale, og mynte er en stor del av den urtehagen av naturlige årsaker som at; Min absolutt favorittdrink er en skikkelig hjemmelaget (by me) Mojito.
Nå skal jeg være veldig beskjeden å si at jeg kun har smakt like god Mojito som min egen 2 ganger, i Firenze i sommer og på First i Ålesund.
På fest blir jeg ofte stående å rote ned kjøkkenet med lime, mynte og knust is ;)
For det er jo litt pes å skulle skjære x antall lime i båter og rive mynteblader av stilken for å ikke snakke om utpå kvelden å treffe oppi glasset med skjeen med sukker... (Faktisk døper vi den bare om til hekken utpå kveldinga når vi begynner å gå tom for lime og mynte og ikke er sååå nøye på målene.)

 
Men, det er O så verdt det!!

 
Mojitos ala Ingvild

 
Dette trenger du:

 
4 cl Rom (jeg bruker Bacardi superiore)
1/2 lime i 4-5 båter
ca.15-20 mynteblad (en god del mer enn mange andre, og det er her hemmeligheten ligger i den beste mojitoen)
knust is
1 ss sukker (helst demarasukker, men hvitt vanlig funker også fint)
Tonic
 

 

 
Slik gjør du det;

 
Ha i lime i båter og mynteblader, så sukker.

 
Stamp det hele godt sammen med en mudler (en mudler kan også være en morter, en tresleiv, en halvlitersflaske med toppen på eller feil ende på en kniv... Man bruker det man har, jeg foretrekker mudleren).

 
Ha i rom og stamp litt til med mudleren for å blande det skikkelig.
Fyll glasset med knust is, rør litt rundt med en gaffel.
Hell i tonicwater til glasset er fullt, legg hånden din over glasset og rør litt til med en gaffel.

 
Server
Drikkes lettest med ett sugerør!

 

5 kommentarer:

 1. Ja det er nyyyydelig:):)
  De bildelistene fant jeg på skeidar for et år siden. Men vet Ikea har:):)

  SvarSlett
 2. "E har en hekk i drinken min!" Priceless =)

  SvarSlett
 3. enda bedre med spritebrus istedet for tonic.. og havana rom

  SvarSlett
 4. Anonym; Smak og behag det;)
  Godt er det uansett:)

  SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild