mandag 30. august 2010

Den norske matfestival og bondens marked

Her på Sunnmøre har matopplevelsene stått i kø siste dagene. I Ålesund har nemlig Den Norske matfestivalen gått av stabelen de siste dagene.
Der har det vært flere NM-konkurranser, både offisielle og ikke fullt så offisielle.
Mange utstillere, med deilige smaksprøver og mye godt å handle med seg hjem.
Aller best liker jeg å rusle rundt på Bondens marked, under festivalen er det ekstra mange utstillere med, de fleste gjengangere men også noen nye.
Jeg har blitt fortalt at det i Møre og Romsdal er mellom 60 og 70 lokale matprodusenter, og de lager mye godt!!
Jeg var innom festivalen fredag og lørdag, bildene er fra fredag, da var jeg der nemlig alene uten barn, lørdag var minstemann med, da kom ikke kameraet ut av veska overhodet...

Var du der?
Hva var din favoritt?
Legg igjen en kommentar og fortell :)

Da jeg entret festivalen fredag kom jeg akkurat idet siste deltager i NM i kjøttfag for svenner hadde sin muntlige presentasjon. Tenk om kjøttdiskene rundt om hadde sett slik ut da dere!

Veien gikk videre og der sto 3 av rettene i klippfisk NM til utstilling.
NAM sier jeg bare


Så sprang jeg gjennom de andre teltene, stoppet opp hos bondekvinnelaget og handlet med meg denne praktboka her. Her er det matkultur og oppskrifter samlet gjennom generasjoner, til glede for oss i den litt yngre garde som gjerne vil holde tradisjonene i hevd med både lefsebaking, flatbrød, konservering og mørlaging hjemme på kjøkkenet.

Lenger borti teltet sto sjokolademakerene fra Brattvåg, og jeg kunne jo ikke gå forbi en slik lekkerbisken, og det er mulig for dere andre å få en smak også, de sender nemlig. Choc O Plaisir er hverdagsluksus og de har noe for enhver smak, det kan jeg garantere:)
bildet er lånt fra Choc O Plaisir

Så gikk jeg videre opp til Bondens marked, de hadde leid inn egen kokk for å tilby smaksprøver fra de ulike produsentene, dette var absolutt en god ide. Kokken som stod der var ingen ringere enn Nils-Henning Nesje, en "gammel" kollega fra da jeg tjente til livets opphold som servitør og bartender. Nils-Henning driver sitt eget firma hvor han tilbyr sine kokketjenester, Mat med hjerte. Nils-Henning er ett oppkomme av gode ideer og er ikke redd for å sette de ut i livet. Dere kan også følge han på Facebook.

På bildet under serverer han potetlefser smurt med kremost og gravet cognac-laks, nydelig!


Smør fra Stein Brubekken er ett must når man er på bondens marked. Smøret er kinna av sur rømme etter gamle seteroppskrifter. Mer om Brubekken gårdsmeieri finner du bl.a. her og her.


Jeg måtte også få med meg litt ost og denne gangen falt valget på Derinngarden.
Det ble vanskelig å velge for alt jeg smakte på var veldig, veldig godt!
Jeg endte med en Trolltind en kittmodnet ost og en camembert fra samme produsent.


Hva med matbloggetreff her til neste år?

4 kommentarer:

 1. Norsk mat er i støtet, velfortjent! Nå venter vi bare på at dagligvarekjedene følger opp og gir oss det vi vil ha:)

  SvarSlett
 2. Åh matfestivaler er så morro. Tid og penger og jeg hadde hatt lyst å dra dit. Fikk med meg Vegetarfestivalen i Oslo og Gladmaten i Stavanger da. Håper på flere i år!! Gøy å se hva som er å få tak i!!

  Nydelige kjøttdisker.

  SvarSlett
 3. Hei, ser du har bilder av NM-klippfisk?
  Har du mange av de? vil veldig gjerne ha, om du kan sende til abeus89@hotmail.com
  Mvh
  Odd Ivar Haglund

  SvarSlett
 4. Werner; Det ville være fantastisk om jeg kunne handle kortreist også i butikken. Det betaler jeg gjerne ekstra for!

  Vero; Jeg anbefaler virkelig Matfestivalen i Ålesund, me skulle gjerne opplevd Gladmat i Stavanger en gang.

  Odd Ivar; har ikke så mange, men du skal få de jeg har, skal sende de til deg iløpet av helgen :)

  Klem Ingvild

  SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild