fredag 9. juli 2010

Taste Florence

Jeg bare må minne dere om giveawayen min, den trekkes lørdag 10.juli og for å bli med legger dere igjen en kommentar under innlegget jeg linker til HER. Klikk på linken og skriv en kommentar under innlegget og bli med i trekningen om Toscansk skinke og krydder:)

På smakstur i Firenze!!

Jeg synes bildene egentlig sier mer enn ord akkurat om denne turen, men likevel kommer her jo noen ord ;)


I vakre Firenze meldte vi oss på en guidet smakstur med ett firma som har spesialisert seg på dette, Tasteflorence . De driver kun med ulike smaksturer. Jeg tror jeg med hjertet på hånden kan si at turen var en absolutt høydare på vår 10 dagers tur til Toscana!!
Vi tok turen den første dagen vi var i Firenze og ikke bare visste vi hvor vi skulle gå for å handle det vi ville ha med oss hjem, men vi visste også hvor vi skulle spise middag. Hvor vi skulle gå for de beste råvarene.
Dagens iskrem. 
Firenzes beste kaffi.
Hvor vi skulle bestille vin for å få sendt den hjem.
Hvilke olivenoljer vi skulle bruke til hva og ikke minst hvilke som faktisk var jomfruoljer og hvorfor de var det.
Hva gjør en balsamico til en god balsamico.


Vi startet turen med å gå innom to ulike bakerier, det første bakte ulike brød, det andre "dolce" eller søte ting om du vil.
Begge plasser fikk vi smake ulike spesialiteter, de ble servert med masse bakgrunnsstoff om både eierene, bakeriene og hvordan toscanerene brukte og tilberedte brødet sitt.
Visste dere forresten at Biscotti bare er en betegnelse på småkaker?

På bildet under ser dere bakeren i bakeriet sitt på bakrommet av lokalet.
Etter dette gikk vi videre til sentralmarkedet i Firenze. Her hadde de alt hva man kunne ønske seg av både mat og drikke. Vi gikk fra butikk til butikk å smakte på det meste, guiden fortalte og viste oss rundt som om det var hennes andre hjem.

På bildet er ett utsnitt fra både frukt, kjøtt og ost.


Her er slakterene i arbeid


Etter en laaaang runde med smaksopplevelser på sentralmarkedet vandret vi videre til en iskrembar. Dette er ikke en hvilken som helst Gelateria. Isen her er rated som den nest beste isen i hele verden, og vi skjønner hvorfor.
Perche no får du virkelig iskrem!
Is blir aldri det samme igjen!
Vi smakte 8 ulike smaker, blant annet rose og kardemomme som er deres spesialitet, men også ulike sjokoladeiser, jordbær is og noen sorbeter.
Her brukes det kun naturlige ingredienser, og all isen blir laget fersk hver dag, er der noe igjen når dagen er omme, blir den delt ut til venner og venners venner.

På bildet under ser dere også guiden vår Cristina, 24 år gammel og snakket 7 språk, så full av kunnskap at det boblet over av formidlingsevne.

Skal dere noen gang til Firenze, en by som virkelig er verdt ett langt besøk, så anbefaler vi virkelig denne turen, og får dere Cristina som guide for dagen er dere virkelig heldige!

1 kommentar:

  1. Det høres ut som om dere har hatt en kjempetur på mange måter! Takk for tipset!

    Ha en fortsatt fin sommer!

    Trine ;)

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild