torsdag 29. juli 2010

Krydder og urtesmør

Jeg tilstår glatt, bloggen har blitt sommerneglisjert men ikke helt glemt. Sånn er det når man har fri fra jobb og barna er hjemme fra skole og barnehage. Det er ikke det at vi ikke spiser om sommeren, -for det gjør vi altså;)
Vi er så heldig at vi har masse herlige naboer og slekt rundt oss, og en dag blir det grilling her og neste er det hjortegryte på hytta over veien, dagen etter kommer en svoger med nykokte krabbeklør og sånn går no dagan, heldigvis :) Det er mer regelen enn unntaket å være hvertfall 10 til bords rundt om på tunet her om sommeren!

Her om dagen når sola endelig tittet frem på sunnmøre, så heiv vi oss rundt og grillet. Ganske så impulsivt, det må man nemlig være på disse kanter!
Slik grilling blir litt etter "man tager hva man haver" prinsippet.

-og derfor ble denne oppskriften til, heldigvis:)

Kryddersmør

du trenger:
250 gr. meierismør
100 gr philadelfiaost med røkt paprika
1 god ss med italiens urtekrydder (blandet persille, chili og hvitløk)
1 ss hakket fersk timian
1 ss hakket fersk salvie

slik gjør du;
Sleng alt i en bolle og rør rundt (jeg brukte håndmikseren)
Sett kaldt til det skal serveres

Om du mot alle odds skulle ha noe igjen, rull det inn i bakepapir og sleng det i frysern, så har du til neste gang du vil ha litt kos:)

Smøret serverte vi egentlig til bakte poteter, men det smakte fantastisk til maiskolber og til små salte kjeks også!


4 kommentarer:

 1. Det så kjempegodt ut. Så en gang et tips om å ha et par skjeer crème fraîche i når man lager kryddersmør, og jeg synes det alltid gjør den så kremete og god. Så jeg kan tenke meg at å bruke kremost slik du gjør gjør litt av samme nytten, og så har jo kremost god smak i seg selv også. Det skal definitivt prøves neste gang. :-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for godt tips om creme fraiche, det skal jeg prøve neste gang!

  Vet du den ble nesten litt knudrete på konsistens p.g.a. osten, samtidig hadde den en fyldigere smak. Alt i alt var det verdt det, for smaken var nydelig :)

  Klem Ingvild

  SvarSlett
 3. Så lurt å putte den italienske krydderblandingen i kryddersmøret. Det skal jeg gjøre neste gang. Samt prøve med creme fraiche eller ost!

  Klem, Cecilie

  SvarSlett
 4. Hei! Dette så veldig deilig ut:) Jeg har som regel kun friske krydder og sitron i urtesmøret, men jeg skal nå også prøve litt ost eller crème fraîch. Lene

  SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild