tirsdag 29. juni 2010

Hjemme fra fantastiske dager i Toscana


Tiden flyr og jeg har endelig landet sånn noenlunde etter bryllupsreise i Toscana. Vi sitter igjen med masse gode minner fra dagene i Italia. Vi har spist på gode restauranter, kjente restauranter, små restauranter og ukjente restauranter. Vi har spist mye god mat, litt okei mat og også mat som ikke var god i det hele tatt!!
På en uterestaurant i Lucca spiste vi helt forferdelig mat, pastan var ikke i nærheten av å være kokt, ikke engang al dente. Heldigvis var det bare en kjapp lunsj...

Noe av det kjekkeste vi fikk med oss var gatefesten for området vi bodde i!!
De satte opp langbord gjennom hele gata, der var stort marked på piazzan som hørte til gata og vi ble servert 5 retters med vin tilberedt av gatas slakter og baker. På ene siden av oss hadde vi ett amerikansk par som også var på ferie, Gerry som hadde bodd der i 3 måneder for å male og en sørkoreansk turist mest opptatt av å ta bilder. På den andre siden hadde vi en venninegjeng med kaklende italienske fruer i 60 årene, verdens skjønneste damer som ikke snakket annet en italiensk, men likefullt fikk de forklart oss hva vi fikk servert til enhver tid, de passet også på at min kjære mann fikk fyllt opp tallerkenen sin opptil flere ganger.


Du vet du skriver matblogg når du setter igang med å fotografere menyen for å huske alle de ulike versjonene av bruschetta som finnes...
Jeg tror ikke jeg har sett mannen så flau på lenge... Etter at vi har besilt, henter jeg tilbake  menyen bak ryggen på servitøren, tar opp det lille lommekameraet og setter igang å fotografere side for side. Kvaliteten på bildene er absolutt ikke noe å skryte av, men der er da noe som er leselig;)


Vi var også på Tastetour i Firenze, det skal få sitt eget innlegg.
Nå skal jeg prøve å rekonstruere Tiramisuen vi spiste på en restaurant i Firenze, jeg har ingrediensene men målene er det litt verre med:) Følg med så kanskje her dukker opp en oppskrift ;)

3 kommentarer:

 1. Haha, måtte le da jeg leste det med fotograferingen. Det er akkurat sånn jeg er også, tar alltid bilde av menyen og alle rettene. Og jeg bruker ikke mitt lille kompaktkamera en gang, men den store speilrefleksen.Noen ganger spør de hvorfor jeg fotograferer og da må jeg jo si at jeg har egen matblogg. Flere ganger har de bedt om å få linken, og flere ganger har jeg sett at de har satt inn linken på sin egen hjemmeside. Flying Culinary Circus har til og med brukt bildene mine, men de spurte om lov først da :-)
  Ellers er Toscana herlig, har trålet området på kryss og tvers. I år blir det imidlertid Syd-Italia og Sicilia.

  SvarSlett
 2. Italia er jo så herlig da! Likte spesielt det du skrev om gatefesten, hørtes utrolig koselig ut!
  Spent på tiramisuoppskriften, det er nemlig noe av det beste jeg vet :)

  SvarSlett
 3. gu så herlig det så ut... en smule misunnelig;)

  SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild