onsdag 23. september 2009

Blomkålsuppe med krutongfingre


Kjapp og enkel suppe som i tillegg smaker veldig godt. Jeg har innsett at jeg er veldig glad i supper, sikkert fordi jeg har funnet ut at det er så fort gjort å lage mange av de. Denne passer godt hele året, men speseilt nå som det bugner av ferske norske blomkål i butikkene.
Jeg synes kanskje suppen er litt tynn i konsistensen, men det går nok helt fint å lage en melblanding eller bruke maizenna for å få den tykkere i en fart. Jeg har ikke prøvd det, men jeg vurderer det neste gang jeg skal lage den.
Krutonger til smaker fantastisk godt og er litt annerledes enn ett rundstykke eller en brødskive med smør.
Neste gang tror jeg at jeg skal ha litt sprøstekt spekeskinke på, det tror jeg vil være prikken over i'en :)Blomkålsuppe


Dette trenger du;

1 blomkål

1/2 purreløk


1 liter melk


1 ss grønnsaksbuljong

salt og pepper


100 g philadelfiaost (kan sløyfes)


1/2 baguette eller brød som er litt tørt


1 kinesisk hvitløk


20 g fersk ingefær (om du har)Slik gjør du:

Riv av en fjerdedel av blomkålsblomstene og legg til siden; disse skal brukes til garnityr senere. Skjær så resten av blomkålet i mindre biter. Finskjær purreløken og fres halvparten med blomkålen i litt olje. Spar resten av purreløken til garnityr.


Hell i melken og grønnsaksbuljongen og la det koke til blomkålen er myk. Tilsett 100 gram Philadelfiaost (hvis ønskelig). Bruk en håndmikser eller food processor til suppen blir jevn.


Når du skal lage krutongene, skjærer du baguettene i terninger eller fingre. Hvitløken og ingefæren skjæres i skiver. Ha olje i stekepannen og legg i hvitløk og ingefær, la dette frese lett i stekepannen og ta de så ut igjen. Rist brødet i smør og olje i en stekepanne til de har blitt sprøe og tatt til seg oljen. Pass på at varmen ikke er for høy, da vil brødet bli brent.

Hell suppen i skåler og garner med krutonger, blomkålsblomster og finskåret purreløk. Hvis du vil, kan du dryppe litt olivenolje over.

1 kommentar:

  1. Dette hørtes fantastisk godt ut. Blei igrunn veldig sulten!
    Flott mat blogg!

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild