mandag 24. august 2009

Bruschetta

Jeg vet, jeg vet. Nå skulle jeg egentlig ha blogget om deilige plommer, plommesylte, plommer i madeira og plommer i andre varianter, men de som ikke har blåst ned har jaggu fått så mye regn på seg at de rotner på treet før de blir modne. Det har aldri skjedd før så lenge jeg har kjent til denne hagen. I år når jeg har store og mange plommeplaner, da skjer det altså!
Jeg skal likevel klare å redde unna noen få til ett glass med madeira plommer. Det har jeg hørt er så fantastisk godt på is, og is det elsker jeg :)
Og neida det er ikke plommer jeg har tatt bilder av over her altså...

Det er fyll eller topping til bruchetta eller crostinis om du vil. Kjært barn, mange navn.
Jeg smakte det første gang da jeg som 18- åring var på interrail med min kjære gode vennine Synnøve. Vi bodde hos en venn av familien til Synnøve og hun jobbet i en bar i en gate i Roma. Vi ble med Maria på jobb og her fikk vi for første gang servert dette.
Vi fikk en stor skive landbrød grillet kjapt i en toastmaskin , helte over olivenolje og strødde på tomater i små biter med ett dryss av basilikum, salt og nykvernet pepper over var det bare å hive innpå. Og det gjorde vi!!
Nå har du i korte trekk fått oppskriften, men jeg kan ta den litt mer "nøyaktig" ;)

Bruschetta
Til lettvint bruschetta trenger du
2 hvitløksbaguetter/ brød som du sprinkler med olivenolje og steker lett i en stekeplate el. i ovnen
3-4 tomater
noen blad (en neve) basilikum
ca. 0.5-1 dl olivenolje (extra virgin type)
ca 1-2 ss balsamico
1-2 ts havsalt
nykvernet pepper
Slik gjør du;
Skjær tomater i små biter, hakk basilikum og legg dette sammen i en skål, hell over olivenolje, balsamico og dryss over havsalt og pepper.
Bland godt og sett i kjøleskapet til det skal brukes.
Ta hvitløksbaguettene og tin de lett i microen til de er mulig å skjære i skiver.
Skjær de i skiver og legg de på ett stekebrett, stek til de er lett sprø i kantene.
Server som en liten kveldssnack, forrett eller til tapasbordet

4 kommentarer:

 1. Nam, bruschetta er nam nam :) Jeg fikk et lite tips engang, om å bruke litt sukker på tomatene, det får virkelig frem den gode smaken:)

  SvarSlett
 2. hei Ingvild,kjekt å se deg igjenn på matfestivalen. Har sett på bloggen din,og den er meget bra!! Du treffer "mannen/kvinnen i gata" storveis. Så jeg lurer på om jeg kan få anbefale bloggen din inne på siden min www.matmedhjerte.com?? Ta kjerne kontakt:-)
  mvh
  kokken Nils

  SvarSlett
 3. Heia Nils:)

  Tusen takk for en koselig kommentar. Det er selvsagt veldig kjekt om du legger meg til på siden din :)
  Og neste år skal jeg ikke springe gjennom festivalen som iår!!!

  Klem Ingvild

  SvarSlett
 4. heia, må bare si at bloggen din har vært til meget stor hjelp til forbereding av mat til barndåp her i gården. ville lage maten selv, men ville ikke ha ett tradisjonelt koldtbord. fant hver eneste en av oppskriftene jeg var på let etter:)
  mvh malene

  SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild