lørdag 2. mai 2009

Gratinerte blåskjell

Blåskjell er best naturell, dampet i kjelen med litt hvitvin, sjalottløk og urter. Denne oppskriften var god og meget populær da vi serverte den som en rett på tapasbordet. Den var en del jobb å lage og dermed kommer jeg nok til å bare servere blåskjellene dampet uten fyll ved neste anledning;)


Gratinerte blåskjell
1 kg friske blåskjell
2 dl tørr hvitvin
4 dl strøkavring
3 ss finhakket persille
2 ss finhakket frisk timian
½ ts nykvernet pepper
4 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater - avrent
12 skive salami hakket i små biter
2 ss olivenolje

Slik gjør du:
1. Skrubb og vask blåskjellene. Damp de under lokk i en kjele med hvitvin, men følg med på når de åpner seg – da er de ferdige! Sil av kraften, og legg blåskjellene utover på et brett til avkjøling i ca. 10 minutter.
2. Løsne skjellhalvdelene fra hverandre. Skjær over muskelen som holder kjøttet til skallet. La kjøttet ligge i den ene halvdelen av skjellet, den andre kaster du.
3. Sett ovnen på 230 °C. Bland alle ingrediensene til fyllet, og tilsett 2-4 ss hvitvin eller litt av den avrente saften fra tomatene. Blandingen skal bli en fast masse som legges på blåskjellkjøttet i hvert skjell (ca. 1 ts). Klem det godt langs kanten. Stek skjellene i ca. 12-14 minutter midt i ovnen til fyllet er gyllent.
(Desse var litt mye pes og lage, og jeg fant ut at blåskjell er best naturell:))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild