onsdag 1. april 2009

HornDette er favoritten til alle høytider her i huset, og nå som påska nærmer seg med stormskritt er det godt å ha litt ekstra i fryseren. Så har man til koselige påskefrokoster eller kanskje det dukker opp noen påskegjester på uventet besøk?

Jeg pleier alltid irritere meg over det ubrukelig endene på horn som bare er tørre og ikke noe gode, derfor lager jeg hornene mine ved å brette inn kantene når jeg ruller, da slipper jeg bøyen og de tynne endene.
Oppskriften pleier jeg å gange med 3, det er så fort gjort å bake horn når an først er igang:)

Horn

ca. 16 stk.
3 1/2 dl melk
2 ss margarin
25 gr. gjær
1 ss sukker
1/2 ts salt
ca 500 gr. (8-9 dl) hvetemel
egg til pensling
valmuefrø el. sesamfrø til pynt
250 grader i 10-15 min, midterste rille
Varm melk og margarin til 37 grader.
Rør ut gjær og sukker i melkeblandingen i bakebollen.
Tilsett salt.
Rør inn hvetemel.
Deigen skal arbeides lite, for at den ikke bli seig.
La den stå lunt og tildekket til heving.
Del deigen i to.
Kjevle hver del til en stor, rund leiv.
Del leiven i åtte spisser.
Rull de sammen til horn.
Legg hornene på stekebrett og la de etterheve.
Pensle med egg, og dryss på frø.
Stek hornene til de er pent gylne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild