onsdag 1. april 2009

Gulrot rundstykker


Denne oppskriften fikk jeg da jeg tok lærerstudiet. Oppskriften var endel av opplegget til en av studentgruppene i Mat & Helse.

Rundstykkene smaker helt fantastisk og er mer som boller enn rundstykker. Da jeg skulle bake de her en kveld, falt jeg for fristelsen og prøve ut ett tips jeg fikk om å ikke trille runstykker, men kjevle hele deigen ut i en langpanne, rute den opp med en pizzarulle og sette i ovnen. Det jeg ikke tenkte på da, var at de selvsagt trenger lenger tid i ovnen, så de ble litt rå, men det har aldri skjedd når jeg har trillet de, så dermed anbefaler jeg å trille desse ut til rundstykker på gamle måten:) Akkurat slik det står i oppskriften nedenfor.


Gulrot rundstykker


5 dl melk
75 gr margarin
1 dl sirup
50 gr gjær
2 ts salt
3 dl sammalt rug fin
12 dl hvetemel
4 dl fin raspet gulrot


Smelt margarin og sirup, ha i melk.
La væsken bli 37 grader.
Bruker du våtgjær, ha det våte i bakebollen og rør ut gjæren.
Bland det tørre, ha det i væsken arbeid deigen godt sammen.
Hev deigen i 30 minutt.
Trill ut rundstykker .
Etterhev i 30 minutt.
Stek på 180 grader, 10-15 minutt.

1 kommentar:

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild